close

TUR:RETUR

– Hvordan er sammenhængen mellem mode og musik?

Musik og mode er altid noget som vil gå hånd i hånd med hinanden. Selv hvor underligt det end lyder, så vil musikken være noget man ser op til – både musikken, men også kunsterne som man lytter til. Man finder inspiration i musikkens verden og får det ud i livet.

Musik er noget man ikke kan leve uden. Den vil altid være der – og den har altid været der. Der findes så mange slags genre inden for musik og det samme sker inden for moden. Moden skifter lige så hurtig som musikken skifter retning. Dog på det seneste, er det som om, vi er begyndt at gå tilbage i tiden. I har måske selv lagt mærke til det? Vi er gået så hurtig frem i dette årti, at det måske er gået en smule for stærkt og vi er begyndt at rette os tilbage til 90’erne.

Stilen er på vej til at blive som den var en gang. Boyfriends jeans, mavebæltetaske krydser brystet og ikke mindst er folk endelig begyndt at gå i noget de elsker og ikke føler alle skal se ens ud. Jeg elsker at gå en tur gennem byen, hvor jeg ser piger og drenge, der virkelig ved at de har styr på deres stil og de kan bære det og ikke mindst stå ved det! Der er intet værre end at se en person, gå gennem byen og jeg kan se skrækken i han/hendes øjne for at folk skal se dem og dømme deres outfit – husk nu, det er dig der skal stå ved hvad du har på og ikke alle andre.

2016 Vs. 1990?

teyana-taylor-kanye-west-fade-video-01.jpg

Bare i musikkens verden er vi også begyndt at gå tilbage. Hvis vi skal se på et eksempler, kan vi bare se på Kanye West’s nyeste musikvideo til ”Fade” – det er den vildeste musikvideo lige pt.! Jeg havde slet ikke regnet med, at den ville ende sådan efter jeg har hørt den millioner af gange på albummet ”The Life of Pablo” – Kanye West har det jo også med at overraske, bare se videoen til ”Famous”

Det der er så fantastisk med tracket ”Fade” er, at videoen er optaget i et trænings center, hvor der er gult/orange grumset tapet og kvaliteten er ikke dårlig, men den fremstår som gammel. Det giver nemlig denne association om 90’erne. Selvom den er optaget i 2016, får man denne fornemmelse af, at den kunne have været filmen i 90’erne. Videoen er fantastisk i sig selv og man kan virkelig mærke at vi har rykket os så meget i forhold til mode og musik.  

Hvis vi skal se på endnu et eksempel, kan vi se på Frank Ocean’s nyeste album ”Blonde”. Her kan man virkelig mærke, at det handler om produktet og ikke pengene. Det er stille og roligt, man får ro i sindet og man hører Frank Ocean fortælle sin historie igennem albummet. Det som en stille og roligt forelskelse som er kommet tilbage og på en måde, får jeg en fornemmelse af 90’erne lige så snart jeg hører det. Man får en ro, man kan lægge sig tilbage og nyde livet lige så stille og roligt og man er ikke i overhalingsbanen som dette årti har skabt en stor del af.   

One good thing about music – when it hits you, you feel no pain

– Bob Marley

Mode påvirker en – musik påvirker en. Vi er alle påvirket sammen og af det samme, vi snakker bare om det og nogle gange ved vi det egentlig heller ikke. Når du er ked af det, er jeg næsten sikker på, du er en af dem som sætter musik på og lytter så inderligt til teksten at føler du er ét med sangen. Eller er du en af de personer, som er dybt forelsket og hører alle genre med romantik i forhold til kærlighed? Så er du lige så ens som alle andre i verden.

Nyt og moderne? Eller gammel og fresh?

14469159_1597259100569211_278976218_nMode er en stor del af os. Moden gør os til den vi er – den viser omverden hvem vi er. Vi signalerer med vores outfit, hvem vi er som personer.

Hvis vi skal gå tilbage til emnet om 90’erne, kan vi sagtens se på hvilke mærker der er begyndt at komme frem igen. Adidas er kommet langt mere frem og mærker som FILA og H2O begyndt at komme mere frem som brand. Før i tiden, så man ingen mennesker gå med disse mærker – det var jo gamle mærker. Hvem ville gå i sådan noget? Men se nu hvor frem ad mærkerne er kommet. Vi er gået fra at være on point all the time, til at være mere afslappet og kiksede – kiksede i den forstand, at vi er os selv. Vi er begyndt at være ligeglad hvad andre tænker.

Hvad gør moden ved os?

Vi føler os seje og beundringsværdige og det er jo egentlig også sådan det skal være. Vi skal inspirere andre til at følge deres egen sti og det er netop det 90’er moden gør ved os. Det er både fantastisk hvordan vi som mennesker, nu kan være så ærlige omkring hvor vores tøj er fra. Vi er begyndt at fordybe os mere og mere i genbrugsbutikker, hvor før i tiden var det en kamp for de frivillige at få folk indenfor i deres genbrugsbutikker. Nu er vi ærlige og vi elsker genbrugstøj. Det er nyt og moderne. Det giver et fresh look og det ser pisse fedt ud! Det er en kamp der er vundet.

På en måde føler jeg, at vi endelig er brudt ud af en boble vi har været inde i, I rigtig mange år og endelig er vi kommet ud af den og kan bevæge os frit over det hele.

Jeg føler vi er begyndt på en ny start igen. Både med musik og mode. Hvis det forsætter sådan her, kan jeg ikke vente til at se hvad der sker. Who knows? Måske ender det med om et par år, vi allesammen står og danser disco ude på dansegulvet i byen i det perfekte outfit. Ingen ved det, men jeg glæder mig til at se hvad fremtiden bringer.

FRA ORANGE TIL BLOND

Kenzo x H&M

Kenzo x H&M