close
JJ Paulo Interview: “Hvis du ikke tror på dig selv, hvorfor skulle andre så?”

JJ Paulo Interview: “Hvis du ikke tror på dig selv, hvorfor skulle andre så?”

EP’en NanaLevina viser et nyt syn på JJ Paulo

– Personligt interview med JJ Paulo

Joram Johan Paulo, også kendt som JJ Paulo er 23 år gammel og er født i Tanzania, men opvokset i Silkeborg og har brugt størstedelen af hans liv der. Han er en mand, der læser tysk supplering på Aalborg Universitet, men bor i Århus. Jeg har haft en dyb og tankevækkende samtale med JJ Paulo, for at hører hvordan det er at være kunstner i Danmark. Da JJ Paulo var 18 år og færdig med sin studentereksamen, valgte han at pakke sine ting og rejse til London for at blive musiker.

Èn destination – et mål

JJ Paulo, har altid vidst at han en dag ville blive berømt, hans nummer uno motto er: “Hvis du ikke tror på dig selv, hvorfor skulle andre så?” nogle vil mene, at der et sted er et stort ego, jeg vil mene at det er ærligheden der snakker, forventninger og drømme som man ser sjældent ved mennesker den dag i dag.

– “Det er ikke et spørgsmål om man opnår sine drømme, men et spørgsmål om tid” siger JJ Paulo. “Når jeg indspiller en sang, er det op til mig selv at få sangen ud – det er op til mig selv at sørge for at folk hører mit musik. Jeg er ikke venner med en masse kendte kunstner, der kan hjælpe mig med at hype mit musik. Jeg er alene om det. Det er kun mig.”

JJ Paulo, har selv taget intiativ til at folk hører hans musik og sørger selv for at folk ser han skal spille og sørger for folk kommer. Det er hårdt, men hvor langt er han nået ved at gøre alting selv?

Upcoming kunstner i Danmark – er det svært?

Mens jeg snakker med JJ Paulo, kan jeg høre han er i gang med sin næste EP. Der er ingen tid at spilde, men det er sådan livet er, når man skal klare alting selv og man virkelig vil have den berømmelse og anerkendelse. Det er en smuk ting. JJ Paulo producer alle sine sange selv og skriver alle sine sange selv – “Hvis jeg ikke vidste, hvordan man producerede musik ville jeg være afhængig af andre” siger JJ Paulo. Han er afhængig af sig selv hele tiden, sørge for at han kan blive interviewet, så han kan komme længere ud og komme i diverse medier – “Jeg flyttede til London, da jeg var 18, der var jeg under et kollektiv Major Media Pladeselskab, som er et selvstændigt pladeselskab. Efter London, flyttede jeg til Norge i et halvt år, for at tjene penge til at jeg kunne starte op med musikken. Derefter flyttede jeg til Tanzania, hvor musikken blev så meget hyped.”

Hvorfor tror du, musikken er så meget hyped i Tanzania end i Danmark? – “Jeg er kommet med en ny lyd” siger JJ Paulo. “Jeg er kommet med noget nyt i forhold til hvad der plejer at være. Man kan sige, at der er to kontraster. Danmark og Tanzania. Når jeg har lavet en sang i Danmark, kommer jeg i avisen og nyhederne. I Tanzania, hvor jeg er mere hyped er mit musik kommet på national TV. Så alle der har et tv i Tanzania har mulighed for at se og høre mit musik.”

JJ Paulo producer alt musik selv og det har han altid gjort. Han startede med at producere musik og betegner det selv som at “sætte det perfekte puslespil sammen“. Han koreograferede sin egen dans, siden han var 14 år gammel, været rundt i Danmark og undervise i dans siden han var 15 år gammel. Da han var 17 år gammel, lånte han penge af sin mor og købte en MacBook. Derefter begyndte han at lege med forskellige beats. “Det var som at sætte et puslespil sammen, kan huske jeg sad flere timer og rodet med det.” siger JJ Paulo.

JJ Paulo, har lavet musik siden 2012. Han har dog danset Afrikansk dans siden han var 5 år gammel og gør det stadigvæk den dag i dag. Jeg vil gerne ind på, hvem han føler sig inspireret af. Hans musik er en blanding af dansk og afrikansk – “De personer jeg føler mig inspireret af, er min mor og far. Min mor har været på musikkonservatoriet og min far har danset Afrikansk dans siden han var teenager. Det er dem, der har introduceret mig for musik og det er dem, der er skyld i at jeg ved så meget om musik.”

Afrikansk kultur i musikbranchen. Et frisk pust?

Jeg snakkede med JJ Paulo om, hvordan han synes musikbranchen er den dag i dag og hvordan han synes, han kan give musikbranchen et frisk pust – “Der bliver produceret meget musik, at høj kvalitet, svarer JJ Paulo. De danske radiostationer, spiller mere dansk musik nu. Før i tiden, hørte man mest musik fra udlandet. Men jeg synes, at musikbranchen mangler JJ Paulo” bliver der sagt med et lille grin. “Jeg kan byde ind med tekster, som forhåbentligt er nogle tekster folk kan relatere til, som gør at de kommer i godt humør. Eksempelvis, min sang Baba Mufasa handler om at man skal huske at have det sjovt.”

JJ Paulo er opvokset i Tanzania. Har det givet dig en styrke som kunstner? – “Det er klart en styrke, at jeg både er fra Danmark og Tanzania. Begge kulture, har gjort det nemmere for mig at udtrykke mig musikalsk.” Jeg ville derfor også høre, hvad man kan forvente af JJ Paulo til en koncert, når han lægger så meget præg på begge kulture. – “Jeg har både optrådt med dans og musik. Når jeg optræder på scenen er det, den bedste følelse at have. Det man kan forvente af mig, er en outstanding performence, som selv Michael Jackson ville være stolt af.” Egoet bliver ikke mindre i interviewet, hvor jeg derefter kan høre hans motto “Destination rich and famous” det er hans egen motivation og han tror på sig selv. Hans selvstillid stråler ud af ham, han er klar til at tage chancer. Han vil gerne det her og det kan man også mærke på ham. Han er hans egen motivation.

NANALEVINA – NY EP UDE

Der var realse på JJ Paulo’s EP den 13 oktober. Hvad handler din EP i bund og grund om? “Den handler om hvor meget jeg elsker mine mødre. Den er dedikeret til dem. De har ofret så meget for mig og det er en lille måde at sige tak på. Min danske mor hedder Nana og min mor fra Tanzania hedder Levina. Så derfor hedder albummet NanaLevina.”

“Jeg har denne her gang lavet en hjemmeside, så man kan downloade min EP gratis. Linket til hjemmesiden, kan findes her: http://joram61.wixsite.com/jjpaulo

Derudover, til december kommer Projekt Joram. Jeg har brugt længere tid på de sange, end jeg har gjort før i tiden. Det er mere raw, mere sang og mer’ grundbeats i det.”

Der er ingen tvivl om at JJ Paulo går efter drømmen og med sin nye EP “NanaLevina” der er ude nu, får JJ Paulo virkelig sparket døren ind og vist hvad han kan. Det er en plade om at kende sig selv, holde fast i sin drøm og ikke mindst “At tro på sig selv, hvis du ikke gør det, hvorfor skulle andre så?” – JJ PAULO.

Wolff

NY MUSIKVIDEO: WOLFF – EN INTRODUKTION

Efterårs outfit

10 STILSIKRE OUTFIT FOR UNDER 700,-