close
Frank Ocean: Fra ukendt sangskriver til grammyvindene sangtalent

Frank Ocean: Fra ukendt sangskriver til grammyvindene sangtalent

I 2012 udgav Frank Ocean sit debut album Channel Orange der blev rost til skyerne af anmeldere og indbragte flere priser bla. en grammy for bedste moderne urban album. Siden har der været stille fra Ocean og hans album har været længe undervejs, men er nu blevet afsløret til at skulle være ude til Juli. Vi har store forventninger til albummet og for at gøre os helt klar har vi her lavet et indblik i Frank Oceans liv og karriere.

Den 28. Oktober 1987 blev Christopher ”Lonny” Breaux (Frank Ocean) født i Californien. Han er opvokset i New Orleans hvor han blev introduceret for jazz musik og brugte mange timer på at lytte til sin mors R&B cd’er. Musikken har altid været hans store passion. I High School brugte han tiden på at indspille sin musik og tjene penge der han nu kunne, for at få råd til at komme i studiet og indspille. I 2005 kom stormen Katrina og destruerede det studie han indspillede i. Det fik Frank Ocean til at satse alt og tage til Los Angeles i håb om at kunne blive sanger. Hans plan var at blive der i 6 uger, men han fik hurtigt kontakter til folk i musikindustrien og besluttede sig for at blive hængende.

Han fik en kontrakt som sangskriver og fik skrevet sange for bla. Justin Bieber, Beyonce, John Legend og Alicia Keys. Han har senere sagt ”Der var et punkt hvor jeg skrev sange for andre folk og det kunne sikkert have været helt fint at fortsætte med det og nyde godt af indtægten og anonymiteten, men det var ikke derfor jeg var flyttet væk fra skolen og familien”. Ocean havde større drømme og samme år fik han kendskab til holdet bag Odd Future og fik et rigtig godt venskab til Tyler, The Creator der gav ham ny energi og mod på sin sangskrivning. I slutningen af 2009 mødte han produceren Tricky Stewart som hjalp ham med at få sig en pladekontrakt hos Def Jam Records som solo artist.

Frank_Ocean-Nostalgia_Ultra

Def Jam viste sig at være demotiverende for Frank, da det virkede som om de ikke rigtig troede på ham og trak alting ud. Frank Ocean var træt af at vente på at komme i gang, han ville i gang med at indspille og udgive, men med Def Jam skete der ikke noget. I Februar 2011 gik han udenom pladeselskabet og udgav på egen hånd mixtapet nostalgia, ULTRA som en gratis udgivelse på sin tumblr blog (Hør mixtapet her). Def Jam vidste intet om udgivelsen og Frank havde skrevet via Twitter at han havde gjort det fordi pladeselskabet ikke havde givet ham nok støtte efter han havde skrevet kontrakt med dem. Mixtapet blev rost til skyerne af bla. NPR, Rolling Stone og BBC. Udgivelsen førte til hans største samarbejde på det tidspunkt, da Jay-Z og Kanye West havde fået en opfordring fra Beyonce om at få Frank Ocean med på deres fælles plade Watch The Throne. Her medvirkede han på numrene No Church In The Wild og Made In America. Frank dukkede første gang op på nummeret She fra Tyler, The Creators 2. Studiealbum GOBLIN.

Samtidig med at han havde succes med hans udgivelse nostalgia, ULTRA var han i gang med at lave et opfølgende album som skulle udgives af Def Jam Recordings, som han havde fået styrket sit forhold med igen. Som optakt til albummet smed Frank Ocean nummeret Pyramids til gratis download på sin blog, optrådte med Bad Religion i Late Night with Jimmy Fallon og udgav kæmpe hittet Thinking About You som officiel single. Kort tid før hans album udgivelse skrev Frank et blogindlæg og fortalte at han var biseksuel. Han vedhæftede et brev som var ment til at skulle være med på cd’ens booklet, men pga. rygter offentliggjorde han det før (Læs brevet her). I brevet fortæller han om sin første rigtige forelskelse til en mand, hvordan han tilbragte hver dag i sommerferien med ham og hvordan det føltes da han ikke havde de samme følelser for frank. Nyheden om at være biseksuel var en lettelse for ham og han holdte fast i tilståelsen ”Jeg ved ikke hvad der kommer til at ske nu, og det har jeg det fint nok med. Jeg har ikke nogle hemmeligheder der behøver at holdes skjulte længere. Jeg føler mig som en fri mand” skriver han bla. i brevet. Samtlige af Franks venner og kollegaer støttede ham i det da homoseksualitet er et tabu inden for hip hop verdenen og de er stolte over at han tør at stå ved ham selv. Tyler skrev på Twitter “My big brother finally fucking did that. Proud of that nigga cause I know that shit is difficult or whatever.”.

Med nyheden om Franks interesse i både mænd og kvinder, var der frygt for at det ville påvirke salget af hans kommende debut album Channel Orange. Tværtimod blev albummet nomineret til hele 6 grammy Awards, udråbt til at være årets album af HMV, rost for at flytte R&B over i en mere udfordrende kategori, ramte direkte ind på en 2. Plads på Billboard 200 og solgte 131,000 digitale kopier den første uge. Ocean var på toppen og spillede koncerter rundt omkring i verden.

Channel_ORANGE

Men hvad med nu? Det er nu 3 år siden albummet Channel Orange udkom og folk venter stadig på hans nye album, der har været længe undervejs. Der har været stille fra Franks side af udover en snippet fra nummeret Memrise. Frank Ocean har nu endelig offentliggjort at hans plade kommer ud til juli og kommer til at hedde ”Boys Don’t Cry”. Jeg venter spændt på at høre hvad han har brugt så længe på.

Skrevet af Jonathan Søe

A$AP ROCKY På LSD-Trip I Ny Musikvideo

The Weeknd udgiver nyt nummer “The Hills”