close
Dr. Dre udgiver nyt album: “Compton”

Dr. Dre udgiver nyt album: “Compton”

Det var efterhånden længe siden vi havde hørt noget fra super-produceren og hiphop legenden Dr. Dre. Sidst vi hørte fra ham var da han udgav singlen “I Need A Doctor” med Eminem og Skylar Grey som features, som var rygtet til at være Dres epilog i rap-gamet, ihvertfald foran miccen. Indtil nu. I torsdags smed den gode doktor nemlig sit nyeste album “Comtpon” op til ekslusiv iTunes og Apple Music release, og pladen får først CD release den 21. August. 

At pladen er pre-released eksklusivt på iTunes og Apple Music har mødt megen kritik, men er uden tvivl en opgfølgende aftale efter Beats By Dre blev solgt til Apple. Albummet er desuden også umuligt at finde på Youtube eller lignende, da videoerne bliver taget ned grundet copyright infringement hurtigere end du kan nå at trykke play. Men Dre er dog ikke en fuldkommen pengeliderlig businessman, og har bestemt ikke glemt hvor han kommer fra, for al overskydende indkomst som pladen indtjener vil gå til Compton Arts Center For Kids.

Hvad selve musikken angår, så er der meget god hiphop at hente. Med en featureliste, som indeholder hiphop mastodonter som: Eminem, Ice Cube, The Game, Snoop Dogg, Xzibit og Kendrick Lamar, kan man ikke forvente andet end ild. Dog, hvis man ønsker samme tone som Dr. Dre tidligere har været kendt for, så vil man muligvis blive en smule skuffet. Albummet bærer ikke samme essens af aggressivitet og frustration som Dre har været kendt for siden N.W.A.-tiderene, og heller ikke G-funk stemningen som var at finde på “The Chronic” pladen fra Deathrow Records i 1992. Dres stil er nyere og mere nutidig, men stadig fuld af energi, og proppet med vilde bars, såsom denne fra introsangen”Talk About It”:

I was getting money ‘fore the internet
Still got Eminem checks I ain’t opened yet

“Compton” fortæller dog en fed historie om Dres opvækst i rap-miljøet, og selvfølgelig fødebyen Compton. Måden den fortæller historien på er meget lig “Good Kid Maad City”, og er ligeledes også blevet sammenlignet med “To Pimp A Butterfly” af Kendrick. Men alt tyder dog på at dette er Dres sidste vers, en opsamling af vor tids største personas bedrifter inden for hiphoppen. Især albummets sidste track tyder på en afslutning, da han i “Talking To My Diary” opgør med hans fortid, og hvordan han endte hvor han er nu.

Albummet vil også fungere som soundtrack til filmen “Straight Outta Compton” der handler om gruppen N.W.A., Niggas With Attitude, som Dre var medlem af i 1986 til 1991. Vi vil inden for den nærmeste fremtid også tage et kig på filmen her på bloggen, så stay tuned!

Skærmbillede 2015-08-09 kl. 17.31.03

Tracks fra pladen du skal glæde dig til:

Talk About It / Deep Waters / Talking To My Diary

YEEZY BOOST “BLACK” 350 Low

Et kig på Kanye’s kollektioner gennem tiderne